مایکروسافت تصمیم دارد به کمک Recall بیش از قبل به شما کمک کند کارهایی که قبلا در ویندوز انجام دادهاید را به یاد بیاورید، در واقع Recall کمک میکند تا تمام تعاملات قبلی شما با ویندوز در یک فضای امن ذخیره سازی شوید و هر زمان که نیاز داشتید به تاریخی در گذشته برگردید و کارهایی که انجام دادید را مشاهده کنید.
در ادامه این مقاله را مطالعه کنید.
گویا با هدفی جدید در حوزه هوش مصنوعی روبرو هستیم به نحوی که مایکروسافت به جد به دنبال تعاملات بیشتر بین کاربران و هوش مصنوعی است. و آنچه با توجه به اتفاقات و تصمیمات به نظر می آید نفوذ بیشتر هوش مصنوعی در امور روزانه و کارهای روتین کاربران است. به این شکل که تعامل با چت بات هوش مصنوعی مایکروسافت به امکان بخاطر آوردن اقدامات انجام شده روزانه و حتی قبل از آن منجر می شود و به ما پیشنهادات و کمک هایی از سمت هوش مصنوعی صورت میگیرد.
هوشمصنوعی به ویژگی اصلی رایانههای جدید تبدیل میشود
در معرفی جدیدی که توسط مایکروسافت صورت گرفت و در مقالات قبلی نیز در خصوص آن به طور اجمالی صحبت کردیم، از این پس شاهد رایانه های شخصی خواهیم بود که هوش مصنوعی جزئی جدانشدنی از آنها هستند. به نحوی که ما به صورت لوکال و نه با تکیه بر فضای ابری با هوش مصنوعی مولدی روبرو هستیم که میتواند به ساخت سند یا تصویر بپردازد و یا مانند یک دستیار شخصی واقعی در خانه یا محل کار به ما خدمت کند.
اگر با مقالات قبلی ما همراه شده باشید به تفصیل در خصوص +Copilot ها صحبت کرده ایم، این عرضه جدید و معرفی باعث شد که مشتریان بسیاری از سراسر جهان نسبت به این نوع محصولات آمیخته با هوش مصنوعی تمایل نشان دهند و نسبت به خرید و داشتن آن ابراز تمایل کنند.
ویژگی Windows Recall برای کاربران ویندوز ۱۱
اما ویژگی که بیشتر می خواهیم در این مقاله در رابطه با آن بدانیم خدمتی به نام Recall است یا به طور کامل Windows Recall، این خصیصه به دستیار هوش مصنوعی این امکان را می دهد تا فعالیت های مجازی کاربر را به صورت فتوگرافیک به خاطر بسپارد. البته مایکروسافت به صورت جدی این وعده را داده است که در خصوص حفظ حریم شخصی تمامی موارد را رعایت نماید و به کاربران این امکان را داده تا بتوانند بخش هایی را که نمی خواهند ردیابی شود، فیلتر کنند.
به این شکل که ردیابی کاربر صرفا در داخل دستگاه اعمال می شود و اطلاعات به بیرون منتقل نخواهد شد. به طور خلاصه با کمک این دستیار تمامی فعالیت های آنلاین به طور کامل به خاطر سپرده می شود که شخص کاربر میتواند در صورت تمایل و در راستای حفظ حریم شخصی با فیلتر کردن امکان افشا تمامی اطلاعات را تنها در درون دستگاه خود نگهداری کند.
ساتیا نادلا مدیر عامل شرکت میگوید : «این گامی به سوی ماشین هایی است که فورا درباره محیط و قصد ما استدلال میکنند و فورا ما را میبینند و میشنوند». ضمنا او در مقر شرکت در ردموند، واشنگتن گفت : «که ما وارد عصر جدیدی خواهیم شد که رایانه ها نه تنها ما را درک می کنند، بلکه می توانند قصد و خواست ما را پیش بینی کنند» .
همزمان با تلاش ها و اقدامات مایکروسافت، گوگل نیز اقدامات مشابهی را انجام داده است. این شرکت موتور جستجوی بازطراحی شده ای را معرفی کرده که به طور دوره ای خلاصه های تولید شده توسط هوش مصنوعی را در بالای نتایج جستجو قرار می دهد. همچنین گوگل از یک دستیار هوش مصنوعی که در حال توسعه است به نام “آسترا” رونمایی کرده که قادر خواهد بود از طریق دوربین گوشی تلفن همراه به اشیاء نگاه کرده و درباره آنها گفتگو کند.
اگر مقاله بررسی تفاوت های ChatGPT 4 و ChatGPT-4o را خوانده باشید میبینید که OpenAI هم از قافله عقب نیست و از چت بات جدید خود رونمایی کرده که یک دستیار صوتی با ویژگی های انسانی است که میتواند درباره لباس های یک شخص شوخی کند یا احساسات فردی را ارزیابی نماید. با صدایی شبیه به اسکارلت جانسون در نقش شخصیت هوش مصنوعی در فیلم علمی تخیلی “Her” که البته این صدا توسط OpenAI حذف شد. ضمنا شاید “Her” یک فیلم علمی باشد اما با توجه به پیشرفت های امروزی دیگر تخیلی نیست.
نسخه دسکتاپ جدیدی از ChatGPT نیز توسط OpenAI برای کاربران MAC طراحی و عرضه شده است.
اما در این کارزار رقابتی که تمامی مدعیان و غول های نرم افزاری در جهان گرد یک میز نشسته اند بعید بود که شرکت بزرگ اپل دست به اقدامی نزند و دور از انتظار نبود که تیم کوک مدیرعامل اپل، در نشست سالانه سهامداران این شرکت در فوریه از سرمایه گذاری های بزرگ این شرکت در خصوص هوش مصنوعی مولد سخن بگوید.
به هر صورت گویا مایکروسافت توانسته بهتر عمل کند و برگ برنده را در اختیار دارد و با عرضه رایانه های شخصی +Copilot که توسط شرکت های مایکروسافت، ایسر، ایسوس، دل، اچ پی، لنوو و سامسونگ و همچنین سری دستگاه های سرفیس عرضه می شوند دست پیش را در بازار از آن خود کند.
با توجه به اینکه Copilot ریشه در LLM های OpenAI دارد اما مایکروسافت صراحتا اعلام کرده که هوش مصنوعی جدید به شدت به SLM های بومی خود مایکروسافت متکی خواهد بود و به گونه ای کارآمدتر طراحی شده است که به صورت راحت تری بر روی دستگاه های شخصی مصرف کنندگان اجرا شود.
جیسون وونگ، تحلیلگر گارتنر، در خصوص این موضوع می گوید بسیاری از رایانه های با تراشه کوالکام، در نهایت به دست کارگران سازمان های بزرگ میرسد که به دنبال بروزرسانی سیستم های خود هستند. وونگ همچنین می گوید برنامه های هوش مصنوعی از آنهایی که در حوزه بصری فعالیت دارند تا ترجمه کنندگان زبان، «اکنون می توانند به صورت لوکال و بدون نیاز به فضای ابری پردازش و اجرا شوند».
اگر علاقهمند هستید میتوانید به مقاله رسمی مایکروسافت در مورد این ویژگی مراجعه کنید تا چیزهای بیشتری از آن بخوانید.
اگر به AI علاقهمند هستید میتوانید صفحات «اخبار هوشمصنوعی» و «مقالات هوشمصنوعی» را دنبال کنید.
افکارتان را باما در میان بگذارید